Anlægstilskud til idrætsfaciliteter

Drømmer du eller din forening om nye og bedre idrætsfaciliteter, så er der nu muligheder for tilskud til at renovere, opgradere og bygge nyt. Så send jeres ansøgning afsted inden d. 1. november 2022.

Borgerrepræsentationen afsatte i forbindelse med Budget 2023 en ny 4-årig pulje, der har til formål at understøtte foreninger og andre aktører i at gå forrest for at skabe nye og tidssvarende idrætsfaciliteter.

Der er mulighed for at søge støtte til anlægsprojekter af forskellig skala, hvilket kan dække over alt fra mindre renoveringsprojekter til større anlægsprojekter og nybyggeri. På samme måde kan der søges støtte til projekter af forskellig karakter, hvad end der er tale om opgradering af eksisterende faciliteter, renovering af nedslidte faciliteter eller byggeri af nye faciliteter. Så længe der er tale om anlægsprojekter, der har til formål at skabe bedre rammer for byens idrætsliv, kan puljen søges.

Det er besluttet at 1 million kroner af puljen i 2023 som udgangspunkt reserveres til at etablere idrætsanlæg på tagene af nybyggerier. Der er dermed særlige muligheder for ansøgninger til projekter, der finder sted på tage eller på anden måde i højden, ifm. denne ansøgningsrunde.

Ved prioritering af ansøgninger vurderes det positivt,

at det ansøgte projekt medfører forbedrede muligheder for udendørs aktivitet i regi af foreninger eller selvorganiseret

at projektet er forankret i de lokale foreninger

at projektet opnår medfinansiering, der kan give projektet et yderligere løft

at børn og unge får gavn af forbedringerne

Der er ansøgningsfrist for denne ansøgningsrunde den 1. november 2022.